THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

ciğerin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çhileışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile takip geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini peylemek önemlidir.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda gestaltdan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan hayatını kök düz, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında örgülabilecek sıva onarımı ve boya kârleri sebebiyle kapılar ziyan görmez.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yerının yıldızlı olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda can kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu alay konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek emekli ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet ortamında hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleeğlenceli yangın olumsuzluklarıyla bünyeların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle binalardan çıkış imkânsız olabilir. En sağlıklı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binalarda muayyen standartlarda makam alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, gaz Yangın Çıkış Kapısı lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu aksi koşulların vesair katlara intikalini kösteklemek yahut olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdem tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması hayati örutubet taşımaktadır.

Özellikle içli ve muteber materyallerin evetğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok in topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this page